2012. március 10., szombat

Egy "Aaaaaww borító"

A világvége csak a kezdet. - Ezt írták Michelle K. Pickett új regénye, a PODs meseszép borítójára. Én nagyon remélem, hogy 2012 decemberében nem jön el a világvége (kivéve, ha az egy zombitámadást jelent, ami megtisztítja a Földet), mert ezt szeretném még elolvasni. A várható megjelenés ugyanis 2013 júniusa, szóval addig még jó sok idő van.
Íme az ismertető Lia-elbeszélésben:

A tizenhét éves Eva egy a szerencsés kiválasztottak közül. Kiválasztották, hogy éljen miközben az emberek többsége kegyetlen és fájdalmas halált hal egy gyilkos vírus okozta gyógyíthatatlan kórban, ami napok alatt végez az emberrel. PODoknak (magyarul legszebben gubóknak lehetne mondani, de maradjunk csak a PODnál) hívjuk azokat a föld alatti menedékeket, amiket a kormány építtetett, és ahol a kiválasztottak, köztük Eva is várja a vírus lecsillapodását. Főhősünk így él elválasztva a barátaitól és a családjától, mikor találkozik Daviddel. Bár a szerelem nem nyújt gyógyírt mindenre, de mindenképpen jót tesz egy megtört léleknek. (mondja ezt az írónő)
Egy évvel később a tudósok már úgy gondolják, hogy a föld feletti népesség már teljesen elpusztult és gazdaszervezet nélkül a vírus is eltűnt. Legalábbis ez volt az elmélet. De mikor a PODok felnyílnak, a túlélők egészen mással szembesülnek. A vírus mutálódott, átterjedt a még életben maradott felszíni emberiségre és szörnyekké változtatta őket. Eva és David a PODokban rejtőznek el a fertőzöttek elől és próbálnak egy új kis életet megteremteni maguknak, miközben harcolnak az életükért, ugyanis a békés kis újrakezdés elmélete ellen a szörnyeknek is van ám kifogásuk.

Nos, a dolog szerintem nagyon kétesélyes. Vagy kapunk egy csöpögős love-sztorit halálos vírussal, vagy egy jó kis disztópiát egy szerelmi szállal. Remélem az utóbbi, de a borító tényleg akkor is szép.

0 megjegyzés:

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP