2012. március 14., szerda

Már megint egy disztópia ajánló

Nézelődtem Goodreadsen és nézzétek mire bukkantam. Kint április 10.-én jön ki Tiffany Triutt egész ígéretesnek tűnő könyve, aminek még a borítója is gyönyörűszép. Disztópiáról van szó, hát persze.

Tiffany Triutt: Chosen Ones (Kiválasztottak)
Mi van, ha te vagy az emberiség utolsó esélye?A tizenhat éves Tess egy táborban él Amerika nyugati részén, ahol a lakosságot megtizedelte a kegyetlen Negyedik Világháború. Ezek után minden gyökeresen megváltozott, a nők valami rejtélyes oknál fogva a történtek után már képtelenek voltak új életet a világra hozni. Szembenézve az emberiség kihalásának veszélyével, a kormány létrehozta az Alkotók Tanácsát (Council of Creators), akik új módszerek után kutatnak, ami megoldást jelenthet erre a problémára. Ennek eredményeként jöttek létre a Kiválasztottak, ezek a különlegesen gyönyörű, hihetetlenül erős emberi létformák, amik majd talán segítenek kilábalni ebből a helyzetből.
Az élet sivár, viszont gondtalan is Tess számára aki követi a társadalom merev szabályait, egészen addig, amíg el nem kezd dolgozni Templeton-ban, ahol az új Kiválasztottakat képezik ki. Ott találkozik James-szel, akinek a fura imádata a zene és az olvasás iránt csak az övével mérhető össze. Az ellenállhatatlan, ugyanakkor veszélyt jelentő vonzódás kettejük között az első perctől fogva jelen van.
De több kis ügylet is van Templetonban, amit Tess valaha is gondolt volna, és ahogy a lepel fellibben, felfedez egy sötét föld alatti mozgalmat. Vajon Tess képes lesz kiállni magáért az elnyomók ellen, még ha ez azt is jelent, hogy fel kell adnia az egyetlen boldogságát?

0 megjegyzés:

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP