2012. március 13., kedd

Mit olvasol, Lia?

Tegnap átszédelegtem a városi parkon fulladozva és vakon (gyűlölöm a tavaszt, hülye allergének, hülye virágzás, hülye időjárás) csak hogy eljussak a könyvtárba és magamhoz vegyem a következő pár hétre való könyvadagomat. Zh időszak következik, ezért feltétlen szükségem van néhány kötetre, ami lehűti az agyvizemet kritikus, idegbajos pillanatokban.
Mutatom is a mostani termést:

Raana Raas: Csodaidők - Az ogfák vöröse
"Judy intézetben nevelkedik. Nehezen találja helyét, legnagyobb vágya, hogy végre családja legyen. Mindez szertefoszlani látszik, amikor anyja végleg lemond róla.
Giin közismert vallási vezető, de egyik beosztottjának váratlan halála olyan események sorát indítja el, amely mind az ő, mind egész közössége életét megváltoztatja.
Yaan egy gazdag nagycsalád elsőszülöttje, aki igyekszik zsarnoki apja elvárásainak megfelelni. Ahogy azonban nagykorúsága egyre közeledik, úgy dönt, saját kezébe veszi sorsa irányítását.
Hétköznapi küzdelmeik során lassan nyilvánvalóvá válik, hogy a mindhármuk életét felforgató, véletlennek tűnő események valójában egy jól szervezett, könyörtelen hatalom hódító háborújának előre kitervelt részei. Van, aki hisz a hazugságoknak, és még akkor sem ismeri be tévedését, amikor pusztulásba sodorja családját, míg más dacolni igyekszik az árral, amely azonban, úgy tűnik, mindent maga alá temet."
Ezt kezdtem már el tanulás helyett és szépen haladok is vele. Igazából olyan sok vámpíros, vérfarkasos, angyalos, sárkányos, boszorkányos, yetis (haha) fantasy-t olvasok, hogy néha elfelejtem mennyire is szeretem a sci-fit. Meg a disztópiát. Pedig jók is azok, ahogy ez a könyv is. Ráadásul magyar írótól van.

Monika Feth: Az eperszedő
"Amikor kiderül, hogy barátnőjét, Carót meggyilkolták, Jette nyilvánosan bosszút esküszik – és ezzel felhívja magára a gyilkos figyelmét. A férfi udvarolni kezd Jettének, és a lány beleszeret anélkül, hogy sejtené, valójában kivel is van dolga."
Olyan kis rövid ez a fülszöveg, de igazából már most frászt kaptam, mert van egy olyan érzésem, hogy kicsit már így is túl sokat elárult. Thriller. Megint egy olyan műfaj, amiért oda, meg vissza vagyok. Ha csak fele annyira lesz jó, mint a Téboly, akkor tetszeni fog.

Neil Gaiman - Terry Pratchett: Elveszett próféciák
"Ha hihetünk Anges Nutter szép és pontos próféciáinak – az egyetlen teljesen megbízható jövendölésnek a világ jövőjéről –, akkor a világ egy szombati napon ér véget. Ami azt illeti, most szombaton. Nem sokkal uzsonnaidő után…
Ami elég nagy fejtörést okoz Crowleynak, a Pokol itt ügyködő démonának (korábban kígyónak), és ellenpárjának, Azirafaelnek, aki aktív angyal és passzív antikvárius.
Ők ugyanis szeretnek itt lenni. Így hát meg kell állítaniuk az Apokalipszis Négy Motorosát, kivédeni a Boszorkányvadász hadsereg (létszám: két fő) támadását, mindenekelőtt pedig megtalálni – tibetiek, földönkívüliek, atlantisziak és egyéb helyi érdekek között – az Antikrisztust, akiről annyit lehet tudni, hogy jelenleg tizenegy éves és egy angol kisvárosban unatkozik…"
Ez is kellett, mert aki ismer, az tudja, hogy mennyire imádom Neil Gaimant és a művészetét.

Nevada Barr: 13 1/2
"Mit tennél, ha egy nap kiderülne, hogy minden, amit az eddigi életedről tudtál, hazugság? Hogy élnéd túl ép lélekkel, ha szörnyű gyilkosságok emléke és egy javítóintézet komor valósága jutna osztályrészedül a boldog és gondtalan gyermekévek helyett?
Dylan élete 11 éves korában borzalmas rémálommá változik. Egy tragédia és a múlt árnyai felnőtt koráig kísértenek, mígnem találkozik a szintén hányatott sorsú Pollyval és csodálatos kislányaival, és az élete új értelmet nyer. Pollyt azonban saját múltjának démonai és a titkolózások egyre bizalmatlanabbá teszik. Vajon képes ennyi szörnyűséget, titkot és félelmet túlélni egy kapcsolat? És vajon képes túlélni az igazságot?
A 13 1/2 Nevada Barr egyedülálló, megrázó pszichotrillere, amely megjelenését követően hamar felkerült a New York Times bestsellerlistájára."
Tessék, még egy pszichothriller. Nevada Barr könyvét már régen kinéztem magamnak, el is kezdtem nem olyan rég e-book formátumban, de olyan rossz volt a laptopomon olvasni, hogy pár oldal után feladtam. Hát most nem menekül. Egyikük sem menekül. 

2 megjegyzés:

Mazsidrazsi 2012. március 15. 8:23  

Kíváncsian várom majd, melyik tetszik jobban :)

Lia 2012. március 15. 8:54  

Én is :D Most hétvégére hazahoztam a Csodaidőket, meg a 13 1/2-et, úgyhogy az lesz a következő :)

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP